accès aux groupes de discussion, consultation et publication d'articles, recherche de "newsgroups"...
membres, identifiez-vous
é-mail Mot de passe
nouveau ? mot de passe oublié ?
Chargement... Chargement en cours...

Groupes français belges canadiens suisses internationaux Nétiquette
Échangez opinions et commentaires dans les forums de discussion.

Kto¶ wyt³umaczy o co tu chodzi

 [  Nouvelle Discussion Nouvelle discussion  |  Répondre au groupe Répondre au groupe  |  pl.internet.mordplik ] 

Retour : Accueil du site pl internet mordplik  


  Sujet:   Kto¶ wyt³umaczy o co tu chodzi  
 De: ja...@fake.address.from.pl (Jarek)
 Groupes: pl.internet.mordplik
 Organisation: Netia S.A.
 Date: 18. Aug 2008, 21:39:24
Wys³a³em dzi¶ e-maila na adres Ewa.xxxxxxxx@telekomunikacja.pl do jednej
osoby z TPSA a otrzyma³em taka dziwn± zwrotkê z serwera pocztowego przez 
którego mia³o to i¶æ - z tematem: failure notice od MAILER-DAEMONA@

> 
> Hi. This is the qmail-send program at citysat.com.pl.
> I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
> This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
> 
> <benthabit@yahoo.com.uk>:
> Sorry, I couldn't find any host named yahoo.com.uk. (#5.1.2)
> 
> <bernd.brennecke@t-online.de>:
> 194.25.134.73 does not like recipient.
> Remote host said: 550-5.1.1 user unknown
> 550 5.1.1 Unknown recipient.
> Giving up on 194.25.134.73.
> 
> <bernd.o@t-online.de>:
> 194.25.134.72 failed after I sent the message.
> Remote host said: 550-5.7.0 Message considered as spam or virus, rejected
> 550-5.7.0 Message rejected because it was considered as spam. If you feel this
> 550-5.7.0 to be an error, please forward the wrong classified e-mail to our
> 550-5.7.0 abuse department at FPR@RX.T-ONLINE.DE with all the header lines!
> 550-5.7.0 We will analyse the problem and solve it. We are sorry for any
> 550-5.7.0 inconvenience and thank you very much in advance for your support!
> 550-5.7.0  
> 550-5.7.0 Die Annahme Ihrer Nachricht wurde abgelehnt, da sie als Spam
> 550-5.7.0 eingestuft wurde. Sollten Sie dies als Fehler ansehen, bitten wir
> 550-5.7.0 Sie darum, die E-Mail mit allen Kopfzeilen an FPR@RX.T-ONLINE.DE
> 550-5.7.0 weiterzuleiten. Das Problem wird dann untersucht und geloest.
> 550-5.7.0 Wir bedauern, Ihnen Unbequemlichkeiten bereitet zu haben, und
> 550 5.7.0 bedanken uns vorab fuer Ihre freundliche Unterstuetzung!
> 
> <bernd.stingl@t-online.de>:
> 194.25.134.73 failed after I sent the message.
> Remote host said: 550-5.7.0 Message considered as spam or virus, rejected
> 550-5.7.0 Message rejected because it was considered as spam. If you feel this
> 550-5.7.0 to be an error, please forward the wrong classified e-mail to our
> 550-5.7.0 abuse department at FPR@RX.T-ONLINE.DE with all the header lines!
> 550-5.7.0 We will analyse the problem and solve it. We are sorry for any
> 550-5.7.0 inconvenience and thank you very much in advance for your support!
> 550-5.7.0  
> 550-5.7.0 Die Annahme Ihrer Nachricht wurde abgelehnt, da sie als Spam
> 550-5.7.0 eingestuft wurde. Sollten Sie dies als Fehler ansehen, bitten wir
> 550-5.7.0 Sie darum, die E-Mail mit allen Kopfzeilen an FPR@RX.T-ONLINE.DE
> 550-5.7.0 weiterzuleiten. Das Problem wird dann untersucht und geloest.
> 550-5.7.0 Wir bedauern, Ihnen Unbequemlichkeiten bereitet zu haben, und
> 550 5.7.0 bedanken uns vorab fuer Ihre freundliche Unterstuetzung!
> 
> <bernd1410@t-online.de>:
> 194.25.134.72 does not like recipient.
> Remote host said: 550-5.1.1 user unknown
> 550 5.1.1 Unknown recipient.
> Giving up on 194.25.134.72.
> 
> <bernhard.schach@syscom-plus.de>:
> Sorry, I couldn't find any host named syscom-plus.de. (#5.1.2)
> 
> <bernice791@aol.com>:
> 64.12.138.153 does not like recipient.
> Remote host said: 550 MAILBOX NOT FOUND
> Giving up on 64.12.138.153.
> 
> --- Below this line is a copy of the message.
> 
> Return-Path: <xxxxxxxx@citysat.com.pl>
> Received: (qmail 25257 invoked from network); 18 Aug 2008 08:20:59 -0000
> Received: from host2.net81.citysat.com.pl (HELO ?81.210.63.2?) (81.210.63.2)
>   by citysat.com.pl with SMTP; 18 Aug 2008 08:20:59 -0000
> Message-ID: <48A930E0.2000807@citysat.com.pl>
> Date: Mon, 18 Aug 2008 10:20:48 +0200
> From: Jarek <xxxxxxxx@citysat.com.pl>
> User-Agent: Thunderbird 2.0.0.16 (Windows/20080708)
> MIME-Version: 1.0
> To: xxxxxxxx Ewa <Ewa.xxxxxxxx@telekomunikacja.pl>
> Subject: Re: Przekazanie danych do Telekomunikacji Polskiej
> References:
<15735E5D4A2DEF4F97FFCD24BAAA7876021B215B@OPEXCB20.tp.gk.corp.tepenet>
> In-Reply-To:
<15735E5D4A2DEF4F97FFCD24BAAA7876021B215B@OPEXCB20.tp.gk.corp.tepenet>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
> Content-Transfer-Encoding: 8bit
> 
> xxxxxxxx Ewa pisze:
>> >  
>> > Witam 
>> >
>> > Przesy³am s³ownik adresowy i bran¿owy.
>> >
>> >   
>     Dziêkujê, jako za³±cznik próbka danych do zweryfikowania, dane zosta³y
> zaszyfrowane publicznym kluczem który od Pani otrzyma³em 
> 
> pozdrawiam
> ciach...


Wygl±da to tak jak by qmailowi co¶ "odwali³o", bo w kopi wiadomo¶ci 
któr± zwróci³ nie ma nic na na temat dostarczania poczty do t-online.de, 
yahoo, etc... Zapoda³em sobie przed wys³aniem kolejnego e-maila 
Wiresharka w systemie co by sprawdziæ co leci w pakietach i ¿adnych 
przek³amañ (doklejonych adresów/wirusów/ trojanów) nie widzê. Mo¿e kto¶ 
"hakn±³" mi qmaila.

Mia³ ju¿ kto¶ podobnie?

pozdrawiam
Jarek


DateSujet  Auteur
01.01.
o 
Groups Explorer contact votre avis comment ça marche? rechercher un groupe suggérer un groupe abuse accueil du site   Imprimer cette page   Envoyer cette page à un(e) ami(e)
Free counter and web stats